تاریخچه تاسیس


در سـال 1361 عده ای از نیکوکاران شهر مشهد تصمیم گرفتند به منظور پیگیری اقدامات یکی ازخیران نیک اندیـش که درسال 1351 بــا احـداث و تجـهیــز مـرکـز درمـانـی رضــا (ع) (که بعدها به بیمارستان امید تغییر نام داد) به یاری بیماران مبتلا به سرطان برخاسته بود، انجمن خیریه حمایت از بیماران سـرطانی مشـهد را تأسیس نمایند و با رویکردی جدید متناسب با شرایط روز حاکم بر جامعه به یاری بیماران مبتلا به سرطان بپردازند.

در تاریخ 20 آبان 1360 به طور غیر رسمی این مؤسسه خیریه  پر برکت در مشهد پایه گذاری و ریاست آن به عهده مرحوم حاج سید رضا خیامی محول شد و در 19 آبان 1361 به طور رسمی به ثبت رسید.

شادروان حاج سید رضا خیامی تا پایان عمر همواره ریاست هیات امنا و هیات مدیره انجمن را عهده دار بود و با علاقه مندی و مسئولیت پذیری در جهت تحقق اهداف انجمن می کوشید.

به لطف الهی و با همت یاوران نیکوکار، آسایشگاهی برای اسکان بیماران غیربومی نیازمند، در خیابان شهید چمران مشهد شکل گرفت که علاوه بر فراهم ساختن امکان اقامت طولانی آنان برای گذراندن ایام درمان، در مورد معرفی به مراکز درمانی و تأمین دارو نیز از حمایـت های انجمن برخوردار می شدند. 

 

شکل گیری انجمن حمایت از بیماران سرطانی مشهد و ساختار و فعالیت های آن

در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی به دلیل بروز پاره ای تحولات اجتماعی، افزایش سریع جمعیت و شاید به سبب وجود برخی عوامل دیگر مراجعه بیماران سرطانی به مراکز درمانی شهرهای بزرگ، از جمله مشهد افزایشی چشمگیر یافت. در حالی که مراکز درمانی تخصصی دولتی به قدر کافی از رشد و توسعه برخوردار نگردیده و ابزار و وسایل پیشرفته که در درمان سرطان کارایی فراوان دارند، در آنها مستقر نشده بود. در نتیجه بیماران دردمند در مراجعه به بیمارستانها و مراکز درمانی موجود با محدودیتهای فراوان مواجه می شدند و غالبا از درمان موثر بی نصیب بودند.
درمان سرطان، علاوه بر هزینه سنگین، برنامه ریزی دقیق و زمان مناسبی را هم می طلبد که متأسفانه همه بیماران و خانواده هایشان قادر به تأمین آن نیستند. این ویژگی به خصوص در چند سال گذشته فشار سنگینی را متوجه بیماران سرطانی می کرد و موجب بروز بعضی صحنه های دلخراش می شد. از جمله بعضی بیماران که از شهرهای دور دست به مشهد می آمدند و برای استفاده از نوبت هایی که مراکز درمانی جهت عملیات درمانی از قبیل شیمی درمانی، رادیوتراپی و غیره برایشان تعیین می کردند، ناگزیر به اقامت در این شهر می شدند و آنان که دچار مضیقه مالی بودند، در معابر و میدانها یا در مسافرخانه های غیر بهداشتی اقامت و بیتوته می کردند و علاوه بر درد بیماری، رنج بی خانمانی را نیز متحمل می شدند.

 

رسالت انجمن
انجمن در پرتو حمايت هاي مستمر خيرين زائرسراي بيماران مبتلا به سرطان را تاسيس و مطلوب ترين سطح خدمات رفاهي - حمايتي به بيماران و خانواده آن ها را سرلوحه فعاليت هاي خود قرار داده است. 
جهت ارايه خدمات پزشكي به بيماران، بزرگ ترين و مجهزترين مركز راديوتراپي و انكولوژي كشور توسط انجمن راه اندازي شد و به منظور افزايش سطح خدمات درماني، بيمارستان انكولوژي را به مجموعه مراكز درماني خود افزود. 
انجمن جهت افزايش سطح كيفي خدمات خود، آموزش و پژوهش را در صدر برنامه هايش قرار داده است. در ابتدا شرق كشور به عنوان جامعه هدف مد نظر قرار گرفته، در عين حال وابستگي خود را به جهان بزرگ تر حفظ مي كند.
با استفاده از فناوري هاي نوين در حوزه درمان در تامين، حفظ و ارتقا سطح سلامت جامعه در حوزه سرطان با ابزارهاي آموزش و پژوهش در منطقه و كشور سرآمد خواهد بود.

سرلوحه اهداف انجمن:


“هيچ بيمـاري به واسطه عـدم تمكن مـالي مجبـور به ترك درمـان نشود”

 

بنا به گواهی اداره ثبت مشهد موسسین انجمن یازده نفر شامل آقایان :

1- حاج سید رضا خیامی
2- دکتر محمد رضا قوام نصیری
3- علی اکبر پریزاده
4- محمدرضا رضایی
5- حسن سمزقندی خراسانی
6- مجتبی طاهری
7- حجه الاسلام رضوی
8- سعید عباچی
9- محمد جواد محبین
10- محمد ضرابی نیا
11- حسین سقای رضوی بودند که اساسنامه انجمن را در تاریخ 19 آبان ماه سال 1361 به شماره 141 به ثبت رساندند.
 

به موجب مفاد اساسنامه یازده نفر نامبرده نخستین هیئت امنای انجمن را تشکیل می دادند.

اولین هیئت مدیره انجمن شامل آقایان زیر بوده است :
1- مرحوم حاج سید رضا خیامی
2- سید علی اکبر پریزاده
3- مرحوم عقیق چی
4- حسن سمزقندی
5- غلامرضا حاتمی
6- مجتبی طاهری
7- محمدرضا ضرابی نیا
8- محمدرضا رضایی
9- جلال حاجی زاده
10- حجه الاسلام رضوی
11- صادق آزادی

در این دوره آقای دکتر محمد رضا قوام نصیری مدیریت عامل انجمن را بر عهده داشته است.


...در حال انجام عملیات لطفا منتظر بمانید